lørdag 20. juni 2009

"Fagert er landet"

For 3 dager siden hadde jeg en flott biltur fra Molde til Åndalsnes. Blå, blå himmel og midtsommer leder tankene raskt til salmen "Fagert er landet" og
"Fagert det stig av blåe hav,
Soli ho sprett og ho glader"Bildet til venstre er tatt ved Sandnes gravsted mot Rødven. I midten en eng full av stemorsblomster. Til høyre er jeg kommet frem til Romsdalsfjorden med utsikt til Gridsetskolten. Før 1989 gikk veien mellom Ålesund og Åndalsnes " utvendig, rundt fjellet" med flere små tuneller og overbygg der det var mest utsatt for steinsprang og ras. I dag er det en 6.5 km lang tunell inne i fjellet. Fjellet er forøvrig et populært sted for hang glaiding. Den grønne fjorden som skyldes alger skal være et sunnhetstegn hørte jeg på radioen her om dagen.Over til venstre mot Innfjorden, her er gode gammeldagse hæsjer og ikke hvite rundballer. I midten ser vi mot Åndalsnes. Dette måtte jeg ta opp igjen en annen dag og da var det ikke sol lenger. Til høyre ser vi mot Isfjorden med Kirketaket til venstre og Juratind (1712m) som den høyeste toppen til høyre. Iflg lokalavisa i beg av mai var det flere "i tog" på vei opp på Juratind 1 mai enn det var i " 1 mai toget" på Åndalsnes.

3 kommentarer:

 1. Flotte reportasjer fra ditt fylke på bloggen. Si meg, hvordan får du tre bilder på linje så pent ?

  SvarSlett
 2. Laster de opp venstre, midtstilt og høyre i minste størrelse. Deretter forminsker jeg litt hvert bilde(fra høyre nedre hjørne)til de står pent ved siden av en annen.
  Kanskje litt dårlig forklart...

  SvarSlett
 3. Takk, det var ei presis og grei forklaring. Skal test det ut sjøl.

  SvarSlett