mandag 19. juli 2010

Molde Jazz for 50. gang

Molde Internasjonal Jazz Festival åpnet i dag og arrangeres for 50. gang i år. Men først neste år er det 50 år siden oppstarten. Festivalen er Europas eldste jazzfestival og har vært "læremester" for mange andre festivaler. Her skimter vi utescenen på Romsdalsmuseet hvor den offisielle åpninga av årets festival foregikk. Her er flere bilder fra dagens arrangement.


Første del av dagens program var grunnsteinsnedleggelse til det nye teater-jazzhuset (eller jazz-teaterhuset). Dette foregikk naturlig nok på byggeplassen så opptreden til det japanske orkesteret Shibusa Shirazu Orchestra (over til ve) som opptrer med musikk og "dans" kommer ikke til sin rett fra mitt ståsted. Her kan dere se mer av de.
I midten noe av folkehavet og til høyre kommer boksen med papirene til grunnsteinen som ble lagt ned av kulturminister Anniken Huitfeldt. Det nye huset er planlagt ferdig i mars 2012.Til venstre kulturministeren tale ved grunnsteinsnedsettelsen. Street paraden, i midten, som er et daglig innslag under jazzfestivalen gikk i dag fra byggeplassen og opp til Romsdalsmuseet. I front for street paraden som alltid 79 år gamle Lionel Batiste, Anniken Huitfeldt skimtes og bortenfor henne festivalsjef Jan Ole Otnes. Alle vil se og ta bilder så det er ikke lett å ta gode bilder for en amatør.
Til høyre noe av folkehavet på Romsdalsmuseet, det er antydet ca 5000 innenfor portene.

Kulturministeren sa i sin åpningstale at de lo litt i Kulturrådet da to personer kom og fortalte at de ville starte jazzfestival i Molde.
Tidligere i år fikk festivalen 500 000 i "jubileumgave" fra Kulturdepartementet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar