torsdag 23. september 2010

Utfordring - hva leser du nå?

Hva leser du nå?
Utfordrinegn kom fra LivS for noen dager siden, men bedre å svare sent eller aldri.

I altfor lang tid har jeg holdt på med boken "För en långt avlägsen framtid" av Eva Helena Cassel-Phil. Boken handler om Wilhelmina von Hallwyl f. Kempe (1844-1930) Boken kjøpte jeg på det Hallwylska Museet da jeg var i Stockholm i mai. Jeg ble fasinert av damen og histoien om henne som en engasjert og kjempedyktig guide fortalte.
Jeg hadde tenkt å lage et blogginnlegg om damen og museet hennes når jeg hadde lest ferdig boka, men det ser ut til å ta sin tid. En medvirkende faktor til at det går litt tregt tror jeg er bl.a at boken er på svensk. Mange mener at det er greit å lese svensk, men jeg for min del synes dansk er lettere .
Forfatteren var den første bestyreren på museet og hadde den jobben i 32 år. Hun skriver i boken bl.a: " ingen lämnades oberørd i møtet med henne". Det kan jeg underskrive på selv om jeg bare har hørt om henne og vært på besøk i hennes hjem.
Mer om henne og bilder fra hennes hjem= museet kommer når boken er ferdig lest.

Hvor liker du best å lese?
Der det måtte passe.

Hvilken bok skulle du ønsket ble filmet?
Ingen. Det er sjelden eller aldri en film blir like god som en bok. Det tror jeg at jeg har tilgode og oppleve.

Er det noen bøker du ser fram til å lese de neste månedene?
Bjørnsonkolossen Vilskapens år ønsket jeg og fikk i presang for mange mnd siden, men ikke startet på til tross for at det er Bjørnson år.

Taushetens konsekvenser
av Linda Olsson. I omtalen av boken står:
hvordan tausheten går i arv gjennom generasjoner og skaper smertefulle mønstre. Som Adam innser: "Moren min oppdro meg i taushet, og jeg gjorde det samme med min datter. Tilværelsene vår var blitt bygd uten historie, som hus uten grunnmur"

Toril Brekkes dobbeltbok Drømmen om Amerika og Gullrush. Den burde kanskje vært lest før jeg reiser, men nå blir det altså etterpå. Planene kan være gode, men det er ikke alltid like lett å få tid.
Hva er favorittboka de?

Sannelig om jeg vet. Det er så mange .....

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?
Den var ikke så lett. Det jeg kommer på i farten er Gymnadenia av Sigrid Undset. Finest er vel å ta i , men jeg husker jeg likte så godt fargene på den. Den var så behagelig å se på.

Sender stafettpinnen til Per Olav på Slektsbloggen. Kanskje det bare blir tid til pensum?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar