fredag 29. oktober 2010

Slektsforskerdag 2010

I morgen lørdag 30 oktober arrangeres årets Slektsforskerdag, årets tema er: på flyttefot, om flyttemønstre i gamle dager. Et viktig tema for den som holder på med slektsforkning.

Det blir arrangement over hele landet. I Møre og Romsdal arrangeres dagen i Ålesund, Molde og på Gurisenteret på Smøla.  
"Leder i DIS-Møre og Romsdal, Jonny Lyngstad, har hovedinnslaget på dagen i Molde. Han skal fortelle om svensken Pusser som kom til Osen jernverk i Romsdalen rundt 1760, og som deretter dro til Nordmøre med familien. Flere av barna slo seg ned på Nordmøre og det er masse etterkommere etter dem rundt om i landet. Han vil fortelle om hvordan han gikk fram for å finne ut de store linjene i Pusser og familiens liv. Han vil vise i praksis hvordan han gikk fram for å finne fram i arkiva. Et foredrag som både er spennende, informativt og lærerikt - som både erfarne og nye slektsforskere kan ha nytte av".


Et tilliggende klasserom er avsatt til demonstrasjon av kilder på internett, slektsprogram og hjelp til konkrete problem.
 
Er det noe spesielt du lurer på/ vil ha hjelp til eller kanskje du bare rett og slett har har tenkt på å begynne med slektsforskning er dette stedet å gå i morgen:

Molde Videregående Skole, Vestfløya 1.etg kl 10-15.

 VEL MØTT
Bildene er fra Slektsforskerdagen i fjor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar