mandag 21. februar 2011

Hvem tror jeg at jeg er ?

Ikke bare tror, men jeg vet at jeg er syvmenning med Kristin Krohn Devold. Om dere ikke så programmet "Hvem tror du at du er?" med henne i går kan dere se det her.

Vi er ikke syvmenninger bare en gang, men via to grener på morsiden og en gren på farsiden. Inngiftet i Raumadalen har vært ganske stort. Regelen som i tidligere tider sa at man skulle "kjenne sine syv ledd" for å unngå inngifte ble tydelig "glemt" etterhvert.

Jeg har tidligere skrevet om hennes 3 x tippoldefar Halvor Halvorsen Ophuus her og hans svigersønn (hennes 2 x tippoldefar) Nils Olsen Devold i dette blogginnlegget.

Vår felles link er Nils Olsen Devolds far og mor som er søsken med mine 3 x tippoldefedre på morsiden og farsiden.

Om gården Devold og Romsdalsmarkedet har jeg også blogget tidligere.

Programmet viste at man ved litt slektsforskning kan bekrefte eller avkrefte ulike familiemyter. Her ble det bekreftet at både mormorens gullgraving i Alaska og familiens tilknytning til Haseatene kun var nettopp det, en familiemyte.
Programmet forøvrig - tja....
Alle åtte programmene har vist lite av de kildene som ligger lett tilgjengelig for alle og enhver. Men det har nok ikke vært programmets hensikt.

1 kommentar:

  1. ...må bare ærlig innrømme at jeg fikk litt lyst til å vite litt mer om mine forfedre etter i går kveld, jeg også......lastet ned et gratisprogram, vi fpr se hvor mye jeg fåt itl å fylle inn.. :-D Du har sikker mange opplysninger til meg;-)
    K

    SvarSlett