lørdag 7. mars 2009

Inga-Låmi

Om knapt en time går startsskuddet for mine venninner som er på Lillehammer og deltar i Inga-Låmi , Norges største jentelangrenn.
To av de starter for 9. gang og de to andre for 2. og 3. gang. Jeg skulle deltatt for 7.gang, men det passet dårlig i år. Satser på å komme sterkere igjen neste år.

Rennet arrangeres i dag for 17 gang og er til minne om Inga fra Varteig – mor til Håkon Håkonsson. Historien forteller jo at Håkon ble båret over fjellet mellom Lillehammer og Østerdalen i januar 1206 av birkebeinerne. Han var da to år. Det mer kjente Birkebeinerrennet er jo også til minne om denne hendelsen og arrangeres 1-2 uker etter Inga-Låmi.

I rennet starter alt fra topptrente Hilde Gjermundshaug Pedersen og til de som har hatt noen få skiturer i løpet av sesongen. Noen har ”kondomdress” og noen kler seg ut på ulikt vis, se her og her. De i kondomdress bruker vel 40 min., noen bruker flere timer, det er helt opp til deg selv.

De senere årene har Inga-Låmi samarbeidet med ulike organisasjoner. I fjor var der Organdonasjon , i år et det AKTIV mot kreft.
GOD TUR JENTER

låmi= spor etter ski el. noe en drar etter seg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar