torsdag 8. juli 2010

Fru Guri av Edøy

Når en blogger om Veiholmen og Smøla er det også på sin plass å ha et innlegg om det historiske spelet fru Guri av Edøy eller Gurispelet som i år har premiere 15 juli.
Spelet ble skrevet til Edøy gamle kirkes 800-års jubileum i 1990, det er dermed 20 år siden det ble oppført første gang.
" En gripende historie hvor sterke kvinneskikkelser flettes sammen med tro, kjærlighet, tragedie og lykke" sier omtalen av stykket. Stikkord om handlinga finnes her.

Blant skuespillerne finnes både amatører og profesjonelle. Hovedrollen -fru Guri- spilles av Birgitte Victoria Svendsen som er ansatt ved Oslo Nye Teater.
Biskop Øystein spilles av prost Sverre Jansen i Ytre Nordmøre prosti og Solve Skald spilles av Nils Nordberg.

De første 18 årene ble spelet oppført på Edøytunet og hadde garden som kulisse. I 2009 ble den nye amfiscenen tatt i bruk. Kulissene her er heller ingen ting å si på. Til venstre ser en mot Trondheimsleia og Tustna og til høyre Edøy gamle kirke.
Da vi tittet innnom i helga var det pause (is og drikke) i prøvene som nå foregår for fullt hver dag frem til premieren.

Dager og tid for oppsettningene finner du ved å gå inn på linken Gurispelet lenger opp og der kan du også kjøpe billetter. Det er absolutt verdt å ta turen til Edøy for å se spelet.
Til hver forestilling blir det satt opp hurtigbåt fra og til Kristiansund som gjør det enklere og raskere å komme dit.

Noen bilder fra årets forestilling kan se her

1 kommentar:

 1. Hej och grattis till utnämningen till en av Norges bästa genealogisajter. Grattis också till alla de andra på listan.
  Min blogg finns med bland Sveriges 25 bästa. Jag har lagt in en länk till din sida på min blogg. Jag skulle bli glad om du länkar tillbaka.
  Du kan hitta Sveriges bästa sidor på MyHeritage
  Min blogg heter Släktforskning för noviser
  Jag bevakar alla Norska och Svenska bloggar om genealogi på en särskild TWINGLY-kanal och har dessutom en grupp på Facebook om genealogi om du är intresserad.
  Mvh
  Jan

  SvarSlett