mandag 20. april 2009

Kulturminneåret

I helga var jeg så heldig å få delta på tillitsmannskonferanse i DIS-Norge. For en nybegynner som meg (1 år) var det inspirerende å treffe så mange hyggelige og engasjerte DISere.
Hovedformålet for konferansen er å orientere/gi opplysning om aktuelle saker, men det sosiale aspektet er heller ikke uvesentlig. De av dere som vet at DIS står for Data i Slektsforskning vil kanskje synes det skulle være unødvendig å møtes for å få orientering, men den ”gammeldagse” konferansen/seminaret er fortsatt viktig.
DIS-leder har blogget om konferansen og der ligger også et referat fra dagene i stikkordsform via DIS-Chat om dere er interressert.

På lørdag var en del av programmet viet Kulturminneåret 2009. Regjeringen har vedtatt at 2009 skal være et kulturminneår for å ”aktualisere og bringe mangfoldet av kulturminner fram i lyset”. Prosjekter herunder er bl.a Kulturminneløypa og daglilivets kulturminner
Gå inn å les og se hva du kan bidra med.

Selv om du ikke er opptatt av slektsforskning har du helt sikkert en historie til et kulturminne som du kan dele med andre. Gå inn på Digitalt fortalt og se hva andre har gjort, kanskje du får noen gode ideer og får lyst til å gjøre det samme.

Om du vil kan du også være med i en konkurranse om det beste bidraget, men da må du sende det til DIS-Norge.
hit og skriv DIS-Norge i rubrikken for avansert søk øverst og du kan du se tre slike historier, utformet på ulik måte. Eller du finner de her 1, 2 og 3

Det er bare å sette i gang. LYKKE TIL.

2 kommentarer:

  1. Hyggelig å treffe deg i den virkelige verden også. Og fint at du likte deg på konferansen

    SvarSlett
  2. Flott at nybegynnere trives i lag med gamle travere. Spesielt hyggelig å treffe deg Britt Iren som også har en så flott blogg. Fine tema, godt språk.

    SvarSlett