søndag 5. april 2009

Mitt skattkammer

Når våren kommer er det ikke bare tid for hagearbeid, men også ofte litt storopprydding innomhus.

Spesielle minner fra min egen oppvekst dukket opp igjen sammen med oppryddingen– nemlig Mitt skattkammer .

De fleste bøkene bærer preg av å være godt brukt. Men siden mine barn også har brukt de kan jeg ikke med sikkerhet si hvor de har fått hardest medfart.

Jeg er også litt usikker på om det jeg husker best stammer fra egen lesing eller fra den perioden jeg leste for mine barn. Men det er vel mest sannsynlig at jeg leste til de det jeg selv husket best fra barndommen.

Redaksjonskomiteen skriver i forordet ”et samlingsverk på 10 store og rikt illustrerte bind som inneholder et avveiet utvalg fra hele verdens klassiske og moderne barnelitteratur. Det spenner over stoff av interesse for alle aldersgrupper fra 3-4 år og opp til 16 år eller mer.”

I bøkene opplyses det at det er tre opplag av serien 1957, 1958 og 1959 så det skulle bety at disse bøkene jeg har ble anskaffet etter 1959. Er det noen som vet om det kom flere opplag senere?

4 kommentarer:

 1. Aner ikke, men mitt barnebarn har fått mine 1957 utgave :) jeg og mine barn har kost oss masse med de

  SvarSlett
 2. Disse ti bøkene var et skattkammer, også for meg. De voksne leste for meg, & når jeg sjøl lærte meg å lese ble bøkene konsumert flere ganger. Nå har min niese bøkene, til glede for sin sønn Julius.

  SvarSlett
 3. Hei.
  Sitter på web og leter etter nettopp disse bøkene, fordi de betydde så utrolig mye for meg da jeg var liten. Har du funnet ut noe mer om bøkene, og om de finnes å få kjøpt brukt..?
  Lena

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke nok ikke funnet ut noe mer annet at de er å få kjøpt brukt. Jeg har sett de til salgs både på Fretex og på loppemarked.

  SvarSlett