fredag 16. januar 2009

Slektsprogram, brukergruppe - DIS-Molde

I går kveld var det årets første møte i Embla brukergruppen i DIS-Molde. I Moldeområdet er det slektsprogrammet Embla Norsk Familiehistorie som er det mest ”populære”. Det er jevnt tilsig av brukere som ønsker å få veiledning eller lære å bruke programmet bedre.
Lederen i DIS-Molde, er en av de som kan programmet godt og står for ”undervisningen”. Emner kan tas på sparket, men han får ofte ”signal” eller direkte henvendelser fra brukerne om hva de ønsker han skal gjennomgå.

Til tross for influensatid og sikkert mange andre grunner var det likevel 15 interesserte som møtte. Her er mange godt voksne som har lite erfaring med generell bruk av Pc, men dette vil de lære. En av de eldste er en dame på 80 år. Hun har mye slektshistorisk informasjon ”samlet” inn over mange tiår som hun ønsker å systematisere.
Emnet i går dreide seg om å legge til kilder, mange gode tips hvordan man kan gjøre dette enkelt og rasjonelt. Flere uttalte at de hadde ”lært så mye” og da må en vel si møtet hadde vært vellykket.

1 kommentar:

  1. skulle på det møtet jeg også, men syntes det var litt langt å kjøre på glatta (0-føre)
    Tar ca en time og et kvarter hver vei.
    Kommer neste gang hvis føret er bra :)

    SvarSlett